Köztér tervezés, játszótér kialakítása.
Tervezők: Generál tervező Bianki Dániel DLA,
Tájépítész Tervezők: Tar-Csonka Zsófia, CSeh Noémi

Tervezés éve 2023

Kivitelezés előtt

Évtizedek óta üresen álló régi csendőrségi épület átalakítása civil házzá, helyi rendezésű
előadások, konferenciák és felnőtt oktatás céljából.
Műemléki környezetben, meglévő épület átalakítása és felújítása.

Nettó hasznos alapterület: 506 m2
Tervezés éve 2023

Kivitelezés alatt.

Meglévő épület átalakítása és bővítése
Nettó hasznos alapterület: 112,6 m2


Kivitelezés előtt

Tervezés éve: 2023
nettó hasznos alapterület: 131 m2

Világörökségi védettségű területen

tervezés alatt

 

tervezés éve 2016
beépített bruttó alapterület: 254 m2


Erdőszéli domboldalba megálmodott családi házunk vázlatterve. - Itt fontos lenne, hogy az alaprajzok és a metszet is megjelenjen, hogy megtörjük a rendet, azaz hogy ne csak mindig fotó és látványterv posztok legyenek.
Nagy méretű, közös baráti és családi összejövetelekre alkalmas családi házunk, külön épületben elhelyezett vendég lakosztállyal és kerti konyhával, több állásos gépkocsi garázzsal.
Az épület karakterét a fa tönkökből készülő homlokzati textúra és az erős geometrikus tömegformálás jellemzi nagy méretű nyílásokkal.

 

Tervezés éve 2022
Nettó hasznos alapterület: 162 m2.

Az épület egy 20x40 méteres méretű ingatlanon helyezkedik el, nyugati tájolással, keleti oldalon utcai kapcsolattal.
Az épület a telek hossztengelyével párhuzamosan telepített, tömegét és elrendezését tekintve két téglatest egymásra helyezve, 90 fokban elforgatva, aszimmetrikus „T” alaprajzzal. Ennek eredményeként kialakult egy nagyméretű fedett terasz a földszinten, mely elegendő helyet biztosít egy több személyes étkezőnek, nagy méretű kerti kanapénak, 2 db napozó ágynak és egy több személyes jacuzzinak egyaránt. Az épület karakterét ezenkívül egy speciális 3+1 db, egyedi gyártású „V” alakú vasbeton keret adja, melyek az épület déli oldalán megjelenő előtetőt és az emeleten kinyúló tekintélyes méretű épületrészt támasztja alá. Ezeket a szerkezeteket egyedi gyártású falpanelekből készül.
Az épület az utcafronttól indulva garázzsal kezdődik, melyből két közlekedő tér nyílik, az egyik az előszoba része, a másik a háztartási helyiség része. Az épület gyalogos bejárata az oldalsó homlokzaton kapott helyett. A garázstól a bejáraton át a nappali homlokzatáig fedett terasz vezet. Az épület tömegéből adódóan a lépcsőházat úgy helyeztem el, hogy központi helyre kerüljön, körbejárható és egyúttal szeparálhatók a körülötte lévő helyiségek, ( konyha-étkező nappali) emiatt több átmeneti térrel rendelkezik a ház. A földszinten kerültek kialakításra a közösségi élet helyéül szolgáló terek és a mindennapi működést segítő helyiségek. A nappali és a konyha-étkező közvetlen teraszkapcsolattal rendelkezik, a déli homlokzaton elhelyezett 2 db üvegportálon keresztül lehet a fedett teraszra jutni. A lépcsőházi mag hosszanti oldalfala áttört felületű egyedi falpanelekből kerül kialakításra fokozva a térélményt és a fény-árnyék játékot (ábra). Az emeleten a privát zóna található 2 gyerek szobával és fürdőszobával, valamint a szülői háló, gardróbbal külön fürdőszobával kialakítva.
Az épület lapostetős kialakítású extenzív zöldtetővel ellátva, melyre az emeleti folyosóról és a szülői hálóról lehet kijutni. Terasztetőként is használható, de ez esetben korláttal, mellvéddel szükséges ellátni. A ház igény szerint bővíthető hossz és kereszt irányban ezáltal növelhető az alapterület.
Az épület fűtése hőszivattyúval valósulna meg padló és felületfűtési/hűtési lehetőséggel, a gépészeti helyiségben a hővisszanyerős szellőző gép is helyet kapott a melegvíz tároló puffertartály mellett. A legfelső szinten egy cca. 5 kWp napelemes rendszer kerülne kiépítésre megújuló energia hasznosítás céljából.
Az épület fő tartószerkezeti rendszere a LEIER kéregfalat használja fel, mester paneles födémmel, zárófödémként klímafödémmel. A válaszfalak LEIER válaszfal elemek.
A ház homlokzati anyaghasználata 3 részre oszlik a LEIER kéregfal külső hőszigeteléssel ellátott felülete az épület északi homlokzatán jelenik meg, illetve az emeleti szinten. A kéregfalas rendszer belső hőszigeteléssel ellátott látszó beton felülete az épület bejárati sávján jelenik meg. Az emeleti épületrészre a LEIER GRANITE cserépfedés, mint homlokzatburkolat került felhasználásra Carbon színhasználattal, sávos fedési móddal.
Az épület nyílászárói Fa-alu szerkezetűek, a nagyobb méretűek alumínium szerkezetűek 3 rétegű melegperemes üvegezéssel ellátva. Minden nyílászáró elé motoros müködtetésű külső lamellás árnyékoló került.
Az épület előtti kerítés a LEIER tömörfalait használja fel, ezek különálló penge falakként jelennek meg, köztük fém rácsozatú pálcás kerítéssel, melynek lábazata a LEIER ARCHITEKTÚRA száraz falazóval kirakott növény dézsaként készülne. A gyalogkapu és a hulladék tároló felett a mester paneles födémrendszert lehetne alkalmazni tér lefedésként.
A ház közvetlen környezetében LEIER EUROLINE térkőburkolat készül Berlin/Praga szín használattal, peremein kerti szegélykővel rakottan.

 

Tervezés éve: 2022
Tervező: Bianki Dániel és Ruzsinszky István (közös projekt)
Állapot: megvalósulás alatt

Bruttó szintterület: 122 m2

Feltöltés alatt

 

Tervezés éve: 2022
Tervező: Slavonics Zsolt és Bianki Dániel(közös projekt)
Állapot: megvalósulás alatt

Bruttó szintterület: 521 m2

Feltöltés alatt

 

Tervezés éve: 2021
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: megvalósulás alatt

Bruttó szintterület: 264 m2

Becskeháza község kettő erősen romló állapotban lévő lakóházának megújításában segédkeztünk.
Mindkét épület háború előtti, magukon viselik a népi építészet stílusjegyeit, ilyen például az oromzatos kontytető és tornác. A két épület egymás szomszédja, hosszú, keskeny telken elhelyezkednek el, a telkek északi telekhatárára építve. A fő útról enyhe emelkedőn keresztül lehet őket megközelíteni.
A felújítás és átalakítás során szinte csak a körítő falak maradnak meg, a lakóházakból szálláshely készül. Az épületek végein kialakított gazdasági épületrészek: istállók/ólak közösségi terekké alakulnak át, ezáltal kisebb rendezvények is megtarthatók lesznek.
A két épület fedett színnel kerül összekötésre, a tetőtér beépíthetővé válik, teljes körű energetikai felújítás keretében.
A szálláshely összesen 20 fő befogadó képességgel fog rendelkezni.

 

Tervezés éve: 2021
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: Tervezés alatt

Bruttó szintterület:300 m2, bővítmény 130 m2

Az 1900-as évek elején épült vasgyári kolónia egyik még meglévő tégla architektúrájú épületének bővítésével kerestek meg. Az épület tetőtér beépítése és hátsó kerti oldal irányába történő bővítése volt a feladat.
Az eredeti tégla homlokzatot megtartottuk, de a bővítésnél elkülönülő a kornak megfelelő, azonban neutrális stílusú megjelenés mellett döntöttünk, hogy a 100 éves épület eredeti homlokzati architektúra érvényesüljön.
A bővítmény épületrészt a homogén megjelenés jellemzi.

1. oldal / 2
Copyright © 2024 | BDdesign - Minden jog fenntartva - Az oldalt készítette: RENDY By Uitemplates

Cím: 3525, Miskolc, Árok utca 5.
Telefon: +36 30 / 237 - 6990
E-mail: info@bddesign.hu
Időpont egyeztetés telefonon: Hétfő - Péntek 9-17 óráig

Cím: 8624 Balatonszárszó, József Attila utca 48.
Telefon: +36 30 / 237 - 6990
E-mail: info@bddesign.hu
Időpont egyeztetés telefonon: Hétfő - Péntek 9-17 óráig