Szállások / Nyaralók / Hotelek

Szállások / Nyaralók / Hotelek

Tervezés éve: 2022
Tervező: Bianki Dániel és Ruzsinszky István (közös projekt)
Állapot: megvalósulás alatt

Bruttó szintterület: 122 m2

Feltöltés alatt

 

Tervezés éve: 2022
Tervező: Slavonics Zsolt és Bianki Dániel(közös projekt)
Állapot: megvalósulás alatt

Bruttó szintterület: 521 m2

Feltöltés alatt

 

Tervezés éve: 2021
Tervező: Bianki Dániel DLA
Állapot: megvalósulás alatt

Bruttó alapterület: 610 m2

Különleges megbízásban volt részünk, wellness szálláshely épületet tervezhettünk Bódvaszilasra.

A telek egy 27x167 méter méretű nadrágszíj parcella, átmenő telkes helyzetű, azaz a telek mindkét (rövid) oldalán út határolja. A feladat egyediségét az adta, hogy a telek az utca irányából hátrafelé haladva 1 méteren, több mint 25 cm lejtéssel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogyha pl. csak egy 4 m-es helyiségmélységgel kalkulálunk, akkor az utca felől indulva vízszintesen 4 m-t megtéve már > 1 m lesz a magasságkülönbség. A telek szélességét tekintve keskeny volt ahhoz, hogy az utcafronttal párhuzamosan legyen elhelyezve az épület tömege. Nehezítette a helyzetet, hogy az építménymagasság csupán 4,5 m lehet, és a HÉSZ előírása szerint kizárólag kontyolt magastetővel, és 38-45 fok közötti hajlásszöggel készülhet. Az épületet emiatt szinteltolással terveztük, a telekhatárhoz közelebb eső, északi oldalain hosszfolyosóval, melyeken félszint/egész szint magasságkülönbséggel vezetett lépcsők követik le a terep esését. Ezen folyosókról nyílnak a 2-3 ágyas lakosztályok és az egyéb helyiségek. Az épület két fő tömegből áll, az egyik fejépület, ahova a recepció és vendégfogadó helyiség került, ill. innen közelíthetők meg külön bejárattal a wellness helyiségek (jacuzzik, szauna) és azok öltözői. A másik épületszárnyban a 9 db apartman lakosztály került kialakításra külön bejárattal. Ezek mögé a közösségi tereket (konyha,étkező,nappali) terveztünk, mely helyiségeket az épület észak-keleti oldalára épített üveg függönyfal határol el a külső környezettől, lehetővé téve a kilátást a tájra a domboldalról. Az előírás szerint meghatározott 4,5 m építménymagasságnak való megfelelést a tető eresz és gerincvonalának tereppel megegyező hajlásszögéhez igazítva sikerült megfelelni. Az épület szélessége úgy lett megválasztva, hogy 8 métertől nem nagyobb, ezért a 40 fokos magastetős kialakítással az épület tömege/tetőidoma nem emelkedik ki a környező épületek közül. Ez azért is volt fontos, mert az épület közvetlen szomszédja a 19 sz. elején épült református templom. Az illeszkedés szabályai miatt az utcai homlokzat kialakítását neutrális stílusban terveztük, csak egy egyszerű fedett tornác köti össze a fejépületet és az apartman épületszárnyat.

Az épület fűtése hőszivattyúval valósul meg, napelemes megújuló energia hasznosítással.
A telken szabad téri medence készül, valamint fedett színpad 80 fős nézőtérrel, továbbá egy kisebb méretű 10x20 méteres multifunkciós sportpálya.
 

Tervezés éve: 2021
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: megvalósulás alatt

Bruttó szintterület: 264 m2

Becskeháza község kettő erősen romló állapotban lévő lakóházának megújításában segédkeztünk.
Mindkét épület háború előtti, magukon viselik a népi építészet stílusjegyeit, ilyen például az oromzatos kontytető és tornác. A két épület egymás szomszédja, hosszú, keskeny telken elhelyezkednek el, a telkek északi telekhatárára építve. A fő útról enyhe emelkedőn keresztül lehet őket megközelíteni.
A felújítás és átalakítás során szinte csak a körítő falak maradnak meg, a lakóházakból szálláshely készül. Az épületek végein kialakított gazdasági épületrészek: istállók/ólak közösségi terekké alakulnak át, ezáltal kisebb rendezvények is megtarthatók lesznek.
A két épület fedett színnel kerül összekötésre, a tetőtér beépíthetővé válik, teljes körű energetikai felújítás keretében.
A szálláshely összesen 20 fő befogadó képességgel fog rendelkezni.

 

Tervezés éve: 2021
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: Koncepció tervek

Bruttó szintterület: 1163 m2

Szilvásváradra terveztünk szálláshely épületeket még a télen.
Két telek, három különálló épület, más-más célcsoportnak tervezve.
Az első "A" épület kisebb családoknak, pároknak készülne. 3 apartman került kialakításra benne.
A második "B" épület nagycsaládosoknak készülne, 8-9 fő befogadóképességgel.
A harmadik "C" épület közös belső udvarral lett kialakítva, közösségi helyiségekkel. Alkalmas baráti társaság fogadására, vagy akár egy kisebb helyi konferencia vendégeinek fogadására is, 6 db 3-4 fő befogadó képességgel rendelkező apartmannal.
Külső udvari medencék helyett úgy döntöttünk, hogy inkább minden apartmanhoz külön-külön jacuzzi készüljön.
Falusi lakókörnyezet, oldalhatáron álló beépítés, magastetős kialakítás volt az előírás, "kockaházas" környezet, még ha a két szomszédos épületen ez nem is látszik.
Kicsit játszottunk a tetőidomokkal.

Tervezés éve: 2020
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: Tanulmányterv

Bruttó alapterület: -

Vidéki szálláshely a Dobódél tó partján - tanulmányterv

Habár senkinek nem szoktuk ajánlani a könnyűszerkezetes építési módot a kedvezőtlenebb energetikai tulajdonságai miatt, ideiglenes használatú épület esetében jó választás lehet.
Az épületek egyenként 4-5 fő elszállásolására alkalmasak. A házak fűtése hagyományos módon fatüzelésű kályhával történik. Az épületek bejárata előtt fedett tornácot alakítottunk ki.
A konyha és nappali egy légteret képez dupla belmagasságú légtérrel, belülről látszó faszerkezettel, innen vezet fel a lépcső a tetőtéri hálóba.

Tervezés éve: 2020
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: Megvalósulás alatt

Bruttó alapterület: 550 m2

Ritkán adódik olyan tervezési feladat, ahol a tervező és megbízó ízlésvilága megegyezik. Ez a terv ezen tervezői és megbízói ízlésvilágot tükrözi, mely egy neves üzletembernek készült, aki azon kívül, hogy szereti az extrém sportokat, exkluzív sportkocsi gyűjtő is egyben. A ház modern megjelenésű, földszintes, zöld tetős megjelenésű, nagy méretű üveg és árnyékoló felületekkel, de mindezt oly diszkrét módon értük el, hogy az épületet a földbe süllyesztettük, így az arra látogató az épületből szinte semmit sem észlel. A ház valódi pompája a tópart felől tárul fel, mely egyébként magánterület.

Tervezés éve: 2020
Belsőépítészeti tervező: Bianki Dániel DLA
Állapot: Megvalósulás alatt

Bruttó alapterület: 2100 m2


Apartman hotel – felújítás és átalakítás - belsőépítészet:

Meglévő vasbeton vázas épületszerkezet, volt irodaépület belső átalakítása szálláshely épületté.
A Tisztelt Megbízó ipari terület környezetében lehetőséget látott az épület tágabb környezetében történő városfejlesztések miatt szállás kialakítására, ezért a belső folyosós elrendezésű zárt irodás kialakítást módosítva 30-45 m2 méretű apartmanokat alakít ki a külső környezet teljes felújításával, parkoló, díszpark létrehozásával.

Copyright © 2023 | BDdesign - Minden jog fenntartva - Az oldalt készítette: RENDY By Uitemplates