Középület tervezés

Középület tervezés

Köztér tervezés, játszótér kialakítása.
Tervezők: Generál tervező Bianki Dániel DLA,
Tájépítész Tervezők: Tar-Csonka Zsófia, CSeh Noémi

Tervezés éve 2023

Kivitelezés előtt

Évtizedek óta üresen álló régi csendőrségi épület átalakítása civil házzá, helyi rendezésű
előadások, konferenciák és felnőtt oktatás céljából.
Műemléki környezetben, meglévő épület átalakítása és felújítása.

Nettó hasznos alapterület: 506 m2
Tervezés éve 2023

Kivitelezés alatt.

Tervezés éve: 2020
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: Megvalósulás alatt

Bruttó szintterület: 120+160 m2

Csendes, kertvárosias környezetben két szomszédos épületet alakítottunk át. Az egyikből műterem lesz, a másikból lakóház.
A megbízó modern épületet szeretett volna, ezért a meglévő épületek formavilágát lecseréltük kortárs, minimalista megjelenésre. Mindkét házon nagy üveg felületű helyiségek lettek keleti irányba tájolva. Ezekre fix lamellás árnyékolókat terveztünk. Az épületek karakterét az alacsony hajlásszögű félnyeregtetős kialakítás és a lamellás árnyékolású üveghomlokzat határozza meg.A környezet sokszínű, az utcában minden épület más-más stílusjegyeket hordoz, ezért úgy gondoltuk, hogy az eddigiektől eltérő homlokzati megjelenés tovább fogja színesíteni az utcaképet.

Tervezés éve: 2018 - 2020
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: Megvalósulás alatt

Bruttó alapterület: 930 m2

Kazincbarcika - Irodaépület - felújítás és átalakítás, energetikai korszerűsítés:

Rendkívül korszerűtlen, régi irodaépület pályázati forrásból megvalósított felújítása és átalakítása. A homlokzati megjelenés a Kolorcity, avagy „Kazincbarcika a színes város” mottójába illeszkedő színes kompozíció, mely a városban eddig elkészült utólagos figurális (ember, állat, tárgy ábrázolás) homlokzatfestéseitől eltérően geometrikus háromszögekből alkotott rács mintát ábrázol színes betét elemekkel.

Tervezés éve: 2011
Tervező: Bianki Dániel
Hasznos alapterület: 160 m2
Állapot: Nem épült meg

A bánya tulajdonosa az irodaépület megtervezése ügyében keresett meg, mellyel a dolgozók komfortérzetén szeretett volna javítani az irodakonténerek kiváltásával.

A megjelenésénél figyelembe vettem a területre jellemző mezőségi építészet hagyományait, ilyen pl. a tornácos elrendezés és az oromfalak által közrefogott magastető. A földszinti határolófalak édesvízi mészkőburkolattal készülnek a fűtetlen előteret kivéve, mely árnyékfugás fémlemezburkolatot kapott. Az emeleti határolószerkezet elé kettős fa léc burkolat kerül kültéri cseresznye lazúr felületkezeléssel. Szintén a hagyományoknak való megjelenés miatt döntöttem a magastető cserépfedése mellett, de a kortárs építészetnek megfelelő ereszkinyúlás nélküli változatban, fekvőeresz kialakításával.

Tervezés éve: 2014
Tervező: Bianki Dániel DLA - Barcika Szolg. Kft tervezőjeként
bruttó alapterület:1338 m2
Állapot: Megvalósult 2015-ben

Az épület energetikai korszerűsítése érdekében Kazincbarcika Város Önkormányzata 2013 januárjában pályázatot nyújtott be KEOP-5.5.0/A/12-2013-0319 számon, melyet megnyert.
Az energetikai korszerűsítés építészeti vonatkozása az épület utólagos homlokzati szigetelése, lapos-tető szigetelés, valamint kültéri nyílászárók cseréje.
Az épület eredeti terveit a Lakóépület Tervező Vállalat készítette, a szerzői jogok ügyében egyeztettem a Borsod Megyei Építész kamarával.

Tervezés éve: 2013-14
Tervező: Bianki Dániel DLA - Barcika Szolg. Kft tervezőjeként
hasznos alapterület ~ 3400 m2
Állapot: 2017-ben megépült

A Kazincbarcikai Önkormányzat inkubációs irodaházzá alakította az évekig használaton kívüli központi általános iskola épületét svájci pályázati finanszírozás segítségével.

Az épület leromlott állapota miatt injektálásos pinceszigeteléssel került felújításra, a homlokzati nyílászáró cserén, homlokzati hőszigetelésen, valamint lapostető szigetelésen túlmenően.

Az eredeti épület az 1960-es évek elején épült lapos tetős kialakítással, melyre a 1990-es években beépítetlen magastető került. Az épület 2013-ban helyi védettséget kapott.

Az épületben működik a kazincbarcikai városi televízió. A felújítás során az épület korszerű gépészeti rendszerrel lett felszerelve, központi klíma és szellőzés működik benne.

Az épület eredeti terveit a Budapesti Lakóépület Tervező Vállalat készítette.

Tervezés éve: 2018
Tervező: Bianki Dániel DLA
hasznos alapterület ~ 720 m2
Állapot: megvalósulás alatt

Meglévő épület átalakítása ügyében keresett meg a T. megbízó.

Az épület a 60-as évek épült pillér vázas szerkezetből, könnyű alumínium kazettás burkolattal.

A megrendelői igénye az volt, hogy olyan arculatú iroda épületté alakítsuk a házat, amitől hangsúlyosabbá válik a lakó és ipari funkciójú épületek között, de ugyanakkor nem hivalkodik megjelenésével.

Copyright © 2024 | BDdesign - Minden jog fenntartva - Az oldalt készítette: RENDY By Uitemplates