2021 Miskolc - családi ház átalakítása

Értékelés:
(0 szavazat)

Tervezés éve: 2021
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: Megvalósulás alatt

Bruttó szintterület: 385 m2


Egy évek óta üresen álló lakóépület átalakítására kaptunk megbízást. Sajátossága a projektnek, hogy a 4 szintes épületben – pince, földszint, emelet, tetőtér - utólag szükséges belső, központi lépcsőházat kialakítani, ugyanis az emeleti szintekre vezető lépcsők más-más helyre kerültek. Meglepő, hogy az épület a legnaposabb déli oldalára egyáltalán nem helyeztek el ablakokat, az északi oldalra viszont több főbb helyiséget is tájoltak, emiatt kedvezőtlen fényviszonyok jellemzőek a belső terekre.
Az átalakítás során a belső helyiség kapcsolatok átalakulnak és nagy méretű üvegfelületek kerülnek a minden főbb helyiségre, ezért minden napszakban kellő természetes megvilágítással fognak rendelkezni a belső terek.
Természetesen a nyári túlzott felmelegedés ellen védekezni szükséges, ezért az utólagos hőszigetelésen túlmenően külső lamellás árnyékoló készül minden erkélyajtó és ablak előtt, ill. a nyugati tájolású terasz kerti árnyékoló szerkezettel készül, mozgatható lamellákkal és oldalra eltolható zsalutáblákkal.
Az épületben hővisszanyerős szellőző rendszer készül, a fűtés hagyományos módon, gázkazánnal lesz megoldva.

Copyright © 2023 | BDdesign - Minden jog fenntartva - Az oldalt készítette: RENDY By Uitemplates

Cím: 3525, Miskolc, Árok utca 5.
Telefon: +36 30 / 237 - 6990
E-mail: info@bddesign.hu
Időpont egyeztetés telefonon: Hétfő - Péntek 9-17 óráig

Cím: 8624 Balatonszárszó, József Attila utca 48.
Telefon: +36 30 / 237 - 6990
E-mail: info@bddesign.hu
Időpont egyeztetés telefonon: Hétfő - Péntek 9-17 óráig