Tervezés éve: 2022
Tervező: Bianki Dániel és Ruzsinszky István (közös projekt)
Állapot: megvalósulás alatt

Bruttó szintterület: 122 m2

Feltöltés alatt

 

Tervezés éve: 2022
Tervező: Slavonics Zsolt és Bianki Dániel(közös projekt)
Állapot: megvalósulás alatt

Bruttó szintterület: 521 m2

Feltöltés alatt

 

Tervezés éve: 2021
Tervező: Bianki Dániel DLA
Állapot: megvalósulás alatt

Bruttó alapterület: 610 m2

Különleges megbízásban volt részünk, wellness szálláshely épületet tervezhettünk Bódvaszilasra.

A telek egy 27x167 méter méretű nadrágszíj parcella, átmenő telkes helyzetű, azaz a telek mindkét (rövid) oldalán út határolja. A feladat egyediségét az adta, hogy a telek az utca irányából hátrafelé haladva 1 méteren, több mint 25 cm lejtéssel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogyha pl. csak egy 4 m-es helyiségmélységgel kalkulálunk, akkor az utca felől indulva vízszintesen 4 m-t megtéve már > 1 m lesz a magasságkülönbség. A telek szélességét tekintve keskeny volt ahhoz, hogy az utcafronttal párhuzamosan legyen elhelyezve az épület tömege. Nehezítette a helyzetet, hogy az építménymagasság csupán 4,5 m lehet, és a HÉSZ előírása szerint kizárólag kontyolt magastetővel, és 38-45 fok közötti hajlásszöggel készülhet. Az épületet emiatt szinteltolással terveztük, a telekhatárhoz közelebb eső, északi oldalain hosszfolyosóval, melyeken félszint/egész szint magasságkülönbséggel vezetett lépcsők követik le a terep esését. Ezen folyosókról nyílnak a 2-3 ágyas lakosztályok és az egyéb helyiségek. Az épület két fő tömegből áll, az egyik fejépület, ahova a recepció és vendégfogadó helyiség került, ill. innen közelíthetők meg külön bejárattal a wellness helyiségek (jacuzzik, szauna) és azok öltözői. A másik épületszárnyban a 9 db apartman lakosztály került kialakításra külön bejárattal. Ezek mögé a közösségi tereket (konyha,étkező,nappali) terveztünk, mely helyiségeket az épület észak-keleti oldalára épített üveg függönyfal határol el a külső környezettől, lehetővé téve a kilátást a tájra a domboldalról. Az előírás szerint meghatározott 4,5 m építménymagasságnak való megfelelést a tető eresz és gerincvonalának tereppel megegyező hajlásszögéhez igazítva sikerült megfelelni. Az épület szélessége úgy lett megválasztva, hogy 8 métertől nem nagyobb, ezért a 40 fokos magastetős kialakítással az épület tömege/tetőidoma nem emelkedik ki a környező épületek közül. Ez azért is volt fontos, mert az épület közvetlen szomszédja a 19 sz. elején épült református templom. Az illeszkedés szabályai miatt az utcai homlokzat kialakítását neutrális stílusban terveztük, csak egy egyszerű fedett tornác köti össze a fejépületet és az apartman épületszárnyat.

Az épület fűtése hőszivattyúval valósul meg, napelemes megújuló energia hasznosítással.
A telken szabad téri medence készül, valamint fedett színpad 80 fős nézőtérrel, továbbá egy kisebb méretű 10x20 méteres multifunkciós sportpálya.
 

Tervezés éve: 2021
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: megvalósulás alatt

Bruttó szintterület: 264 m2

Becskeháza község kettő erősen romló állapotban lévő lakóházának megújításában segédkeztünk.
Mindkét épület háború előtti, magukon viselik a népi építészet stílusjegyeit, ilyen például az oromzatos kontytető és tornác. A két épület egymás szomszédja, hosszú, keskeny telken elhelyezkednek el, a telkek északi telekhatárára építve. A fő útról enyhe emelkedőn keresztül lehet őket megközelíteni.
A felújítás és átalakítás során szinte csak a körítő falak maradnak meg, a lakóházakból szálláshely készül. Az épületek végein kialakított gazdasági épületrészek: istállók/ólak közösségi terekké alakulnak át, ezáltal kisebb rendezvények is megtarthatók lesznek.
A két épület fedett színnel kerül összekötésre, a tetőtér beépíthetővé válik, teljes körű energetikai felújítás keretében.
A szálláshely összesen 20 fő befogadó képességgel fog rendelkezni.

 

Tervezés éve: 2021
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: Tervezés alatt

Bruttó szintterület:300 m2, bővítmény 130 m2

Az 1900-as évek elején épült vasgyári kolónia egyik még meglévő tégla architektúrájú épületének bővítésével kerestek meg. Az épület tetőtér beépítése és hátsó kerti oldal irányába történő bővítése volt a feladat.
Az eredeti tégla homlokzatot megtartottuk, de a bővítésnél elkülönülő a kornak megfelelő, azonban neutrális stílusú megjelenés mellett döntöttünk, hogy a 100 éves épület eredeti homlokzati architektúra érvényesüljön.
A bővítmény épületrészt a homogén megjelenés jellemzi.

Kategória: Épület felújítás

Tervezés éve: 2020
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: Megvalósulás alatt

Bruttó szintterület: 120+160 m2

Csendes, kertvárosias környezetben két szomszédos épületet alakítottunk át. Az egyikből műterem lesz, a másikból lakóház.
A megbízó modern épületet szeretett volna, ezért a meglévő épületek formavilágát lecseréltük kortárs, minimalista megjelenésre. Mindkét házon nagy üveg felületű helyiségek lettek keleti irányba tájolva. Ezekre fix lamellás árnyékolókat terveztünk. Az épületek karakterét az alacsony hajlásszögű félnyeregtetős kialakítás és a lamellás árnyékolású üveghomlokzat határozza meg.A környezet sokszínű, az utcában minden épület más-más stílusjegyeket hordoz, ezért úgy gondoltuk, hogy az eddigiektől eltérő homlokzati megjelenés tovább fogja színesíteni az utcaképet.

Kategória: Középületek

Tervezés éve: 2020
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: Megvalósulás alatt

Bruttó alapterület:25 m2

Egy acél szerkezetekkel foglalkozó cégcsoport keresett meg bennünket egy fedett utasváró tervezésével kapcsolatban. Az alábbi képen láthatjátok az izgalmas formatervezési megbízás eredményét!

Kategória: Középületek

Tervezés éve: 2021
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: Megvalósulás alatt

Bruttó szintterület: 278 m2

Bükkszentkeresztre terveztünk családi házat egy kedves barátom és családja számára.
A telek jelentős lejtéssel rendelkezik, de szép a környező dombokra való rálátás.
Az épület tervezésekor fontos szempont volt a költséghatékonyság mellett a tájba illesztés is.
A házat szinteltolásos elrendezéssel terepre illesztettük. Emiatt a várható földmunka költsége kevesebb lesz, mint bevágás, vagy feltöltés esetén.
Az egyszerű és keskeny épülettömeg téráthidaló szerkezetei nem igényelnek vastag keresztmetszetű tartókat, ezzel szintén költséget lehet megtakarítani.
A tető nyári hőterhelésének csökkentése miatt halvány szürke színű cserépfedést választottunk, a megszokott piros, vagy a ma divatos antracit szürke helyett.
Az épület hővisszanyerős szellőzéssel megfelel a jelen energetikai előírásoknak és az előírt 25%-os megújuló energia hasznosításnak való megfelelést is teljesíti a tetőre telepített napelemekkel.

Kategória: Családi házak

Tervezés éve: 2021
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: Megvalósulás alatt

Bruttó szintterület: 385 m2


Egy évek óta üresen álló lakóépület átalakítására kaptunk megbízást. Sajátossága a projektnek, hogy a 4 szintes épületben – pince, földszint, emelet, tetőtér - utólag szükséges belső, központi lépcsőházat kialakítani, ugyanis az emeleti szintekre vezető lépcsők más-más helyre kerültek. Meglepő, hogy az épület a legnaposabb déli oldalára egyáltalán nem helyeztek el ablakokat, az északi oldalra viszont több főbb helyiséget is tájoltak, emiatt kedvezőtlen fényviszonyok jellemzőek a belső terekre.
Az átalakítás során a belső helyiség kapcsolatok átalakulnak és nagy méretű üvegfelületek kerülnek a minden főbb helyiségre, ezért minden napszakban kellő természetes megvilágítással fognak rendelkezni a belső terek.
Természetesen a nyári túlzott felmelegedés ellen védekezni szükséges, ezért az utólagos hőszigetelésen túlmenően külső lamellás árnyékoló készül minden erkélyajtó és ablak előtt, ill. a nyugati tájolású terasz kerti árnyékoló szerkezettel készül, mozgatható lamellákkal és oldalra eltolható zsalutáblákkal.
Az épületben hővisszanyerős szellőző rendszer készül, a fűtés hagyományos módon, gázkazánnal lesz megoldva.

Kategória: Családi házak

Tervezés éve: 2021
Tervező: Bianki Dániel
Állapot: Koncepció tervek

Bruttó szintterület: 1163 m2

Szilvásváradra terveztünk szálláshely épületeket még a télen.
Két telek, három különálló épület, más-más célcsoportnak tervezve.
Az első "A" épület kisebb családoknak, pároknak készülne. 3 apartman került kialakításra benne.
A második "B" épület nagycsaládosoknak készülne, 8-9 fő befogadóképességgel.
A harmadik "C" épület közös belső udvarral lett kialakítva, közösségi helyiségekkel. Alkalmas baráti társaság fogadására, vagy akár egy kisebb helyi konferencia vendégeinek fogadására is, 6 db 3-4 fő befogadó képességgel rendelkező apartmannal.
Külső udvari medencék helyett úgy döntöttünk, hogy inkább minden apartmanhoz külön-külön jacuzzi készüljön.
Falusi lakókörnyezet, oldalhatáron álló beépítés, magastetős kialakítás volt az előírás, "kockaházas" környezet, még ha a két szomszédos épületen ez nem is látszik.
Kicsit játszottunk a tetőidomokkal.

1. oldal / 3
Copyright © 2022 | BDdesign - Minden jog fenntartva - Az oldalt készítette: RENDY By Uitemplates

Cím: 3529 Miskolc, Vécsey K. u. 13.
Telefon: +36 30 / 237 - 6990
E-mail: info@bddesign.hu
Időpont egyeztetés telefonon: Hétfő - Péntek 9-17 óráig

Cím: 8624 Balatonszárszó, József Attila utca 48.
Telefon: +36 30 / 237 - 6990
E-mail: info@bddesign.hu
Időpont egyeztetés telefonon: Hétfő - Péntek 9-17 óráig